Privacyfunctionaris 3fte

Rotterdam, Nederland
Solliciteer
29 dagen geleden
Categorie: Overig
Branche: Voorzieningen Diensten
Uren per week: 36
Dienstverband: Vast Voltijd

meer
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 0 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Periode: 19-08-2019 - 18-10-2019
Organisatie

25-08-2019Functiebeschrijving

De Politie is een informatie organisatie die op het juiste moment en op een veilige manier over de juiste gegevens van juiste kwaliteit moet kunnen beschikken. Dit dient niet alleen een praktisch belang, maar ook een maatschappelijk belang: de integriteit van de gegevens die de politie beheert is cruciaal voor opsporing, vervolging en bescherming, en de legitimiteit van de politie staat of valt met het vertrouwen in de informatieverwerking.

 

Wij zoeken een ervaren en klantgerichte jurist met een actieve houding die ingezet kan worden op verschillende onderwerpen binnen het thema privacy, die snel het speelveld overziet en daarbij de juiste mensen kan betrekken.

Deze opdracht wordt uitgevoerd binnen het programma Privacy Compliance van het Politie Diensten Centrum(PDC).

 

Doelstelling

Op het gebied van privacy wet- en regelgeving (AVG) draagt het programma Privacy Compliance bij aan de implementatie van- en het compliant worden van alle bedrijfsvoeringsdiensten binnen het PDC. HIertoe draagt zij onder andere zorg voor planvorming, beschikbaarheid van specialisten, Register Gegevensverwerkingen, uitvoering van DPIA's, uitvoeringsrichtlijnen, handleidingen etc.

De Privacy Functionaris heeft een uitvoerende taak ten aanzien van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zodat de bedrijfsvoering diensten binnen het PDC aan de AVG voldoen en dat dit geborgd is in de diverse bedrijfsvoering onderdelen.

 

Verantwoordelijkheden

 • Advisering en juridische toetsing van processen en contracten binnen de bedrijfsvoering
 • Advisering en juridische toetsing van gegevensverwerkingen binnen de bedrijfsvoering
 • Verhogen van de bewustwording bij medewerkers op het thema Privacy
 • Advisering en ondersteuning van het management van de diverse bedrijfsvoering onderdelen op het gebied van risico management

 

Vakmatige taken

De Privacy Functionaris is een baken van kennis op het gebied van de privacy wet- en regelgeving en kan dit feilloos verbinden aan het dagelijks werk binnen de verschillende bedrijfsvoering onderdelen.

De primaire werkzaamheden van de Privacy Functionaris bestaan uit het vergroten van het inzicht op de gegevensverwerkingen en de uitvoering van de DPIA's binnen de Diensten.

Signaleert risico's en knelpunten op het gebied van de verwerking en/of verstrekking van persoonsgegevens en draagt hiervoor oplossingen aan.

Toetsing en advisering binnen het juridisch domein van het verwerken en verstrekken van persoonsgegevens is een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden.

Geeft (gevraagd en ongevraagd) advies over de verwerking van persoonsgegevens en maakt een verslag op van je bevindingen.

Rapporteren aan het management maakt hier onderdeel van uit. In voorkomende gevallen het geven van workshops en/of presentaties binnen de diensten om de bewustwording van het privacy gerelateerde beleid alsmede de gestelde wet- en regelgeving bij medewerkers te vergroten.

De werkzaamheden spelen zich af in een politiek-bestuurlijke omgeving. Is in staat om snel een functioneel netwerk op te bouwen ten gunste van de werkzaamheden en participeert in diverse overleggen. Tenslotte het bevorderen van de deskundigheid en vakvolwassenheid van collega's door jouw kennis en vaardigheden aan hen over te dragen.Arbeidsvoorwaarden

In overlegFunctie-eisen
 • Minimaal een afgeronde juridische HBO-opleiding
 • Gecertificeerd op het terrein van de privacy wet- en regelgeving (CIPP/E)
 • Minimaal 5 jaar werkervaring als adviseur in grote organisaties (>1000 medewerkers).
 • Ervaring met adviseren binnen een complexe organisatie, bij voorkeur in het juridi­sche werkveld.
 • Ervaring op het gebied van gegevensverwerkingen(AVG) en de uitvoering van DPIA's.
 • Ervaring op het gebied van risicomanagement.
 • Ervaring met privacy compliance vraagstukken.
 • Ervaring met een of meerdere bedrijfsvoering processen is een pré.
 • Bekend zijn met de politieorganisatie, de werkprocessen en/of haar informatievoorziening is een pré.
 • Ervaring met het ontwikkelen van beleid, procedures en werkinstructies op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming(AVG)

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij
Nigel Nagtzaam
Lebretweg 1, 6861 ZV Oosterbeek, Nederland
48 openstaande vacatures