Wmo Consulent

Alkmaar, Nederland
Solliciteer
29 dagen geleden
Categorie: Overig
Branche: Rijksoverheid
Uren per week: 40
Dienstverband: Vast Voltijd

meer
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 0 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Periode: 19-12-2018 - 18-01-2019
Organisatie

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. Daarom zijn we zo'n goed team. Snel, gedreven en heel positief. We willen alles uit ons werk halen en zien werkgeluk als de sleutel voor succes. Jij toch ook?Functiebeschrijving

De burger versterken in zijn of haar eigen kracht. Door jouw kennis en kunde is dit voor jou geen probleem. Ze noemen je ook wel een wandelende Wmo encyclopedie. Ben jij degene over wie dat gezegd wordt? Dan wil jij zeker verder lezen!


Een dag als Wmo consulent bij Maandag®

Je komt op kantoor en pakt je agenda erbij. Je bent benieuwd wat deze dag je gaat brengen!? Je ziet dat je een drukke dag voor de boeg hebt en pakt een kop koffie. De dag kan beginnen! 


Je start met het inventariseren van de binnengekomen Wmo-aanvragen en meldingen. De aanvragen die je binnen hebt gekregen kunnen variëren van vervoer tot hulp in de huishouding, woonbegeleiding, een aanvraag voor een traplift en nog veel meer!


Je pakt je spullen en je gaat op huisbezoek bij je eerste cliënt van de dag. Mevrouw Jansen is 75 jaar en woont alleen in haar ééngezinswoning. Ze heeft een aanvraag gedaan voor een traplift, ze kan namelijk geen trap meer lopen. Door goed te luisteren en door te vragen bepaal jij of mevrouw Jansen recht heeft op de voorziening.


Toen je binnen kwam bij Mevrouw Jansen merkte je op dat het huishouden ook niet op orde is. Je maakt dit bespreekbaar en gaat samen met Mevrouw Jansen na wat een passende oplossing is. Zou de Wmo hierbij kunnen helpen? Je rondt het gesprek af en gaat door naar de volgende huisbezoeken!


In de middag keer je terug naar kantoor. Je werkt je gespreksverslagen uit en gaat nog even met je collega sparren over de complexe casussen die jullie die dag tegen zijn gekomen. Hoe kunnen jullie hier een oplossing voor verzinnen?


Op je bureau ligt nog een stapel verslagen waarvoor de beschikking geschreven moet worden. Als deze klaar zijn kunnen ze opgestuurd worden en kan er besloten worden of de Wmo voorzieningen worden toegekend of worden afgewezen. Nu nog even je mail afwerken en je dag zit er al weer op!


Is dit jouw ideale werkdag ? Solliciteer snel en ik neem contact met je op!


Jouw taken en verantwoordelijkheden als Wmo Consulent:

  • Je handelt zelfstandig aanvragen voor uiteenlopende Wmo voorzieningen af
  • Je doet (her)indicaties door middel van huisbezoeken
  • Je stelt rapportages en beschikkingen op
  • Je pleegt overleg met externe partners en leveranciers
  • Je verwerkt de administratie in gemeentelijke systemen


Arbeidsvoorwaarden


Functie-eisen
  • Minimaal Hbo werk- en denkniveau
  • Recente en relevante werkervaring als Wmo consulent bij de gemeente
  • Ervaring met het stellen van indicaties en beschikkingen opmaken
  • Kennis en ervaring met het systeem GWS


Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan direct door op de button te klikken, of neem voor meer informatie contact op met Maandag®: +31 (0) 622 186 858
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij
Maandag Interim Professionals BV
Wielingenstraat 12 b, 1441 ZR Purmerend, Nederland
1629 openstaande vacatures