Officemanager

Zwolle, Nederland
Vacature is vervallen
6 dagen geleden Tijdelijk
Deeltijd
Categorie: Overig
Branche: -
Uren per week: 24 - 24
Ervaring: Starter
Opleidingsniveau: -
Functieomschrijving

Voor een toonaangevende en internationale organisatie in Zwolle zijn wij op zoek naar een officemanager voor 16-24 uur per week. Ben jij breed inzetbaar en vind jij het leuk om ondersteuning te bieden binnen de huiskamer van de organisatie? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Over het bedrijf
Deze onderneming is wereldwijd toonaangevend in Assurance, Tax, Transactions en Advisory services. Met de diensten die zij biedt, draagt zij bij aan het versterken van het vertrouwen in de kapitaalmarkten en economie overal ter wereld. De medewerkers die hier werkzaam zijn geven blijk van integriteit, respect en teamgeest. Met veel energie, enthousiasme en een proactieve houding bouwen zij aan relaties.

Over de functie
In deze functie als officemanager heb je een zeer gevarieerd takenpakket waardoor geen dag hetzelfde is. De taken komen voort uit twee verschillende elementen:

- Secretariële werkzaamheden; het verzorgen van een efficiënte en goed geregelde backoffice voor de 2 partners. Hierbij kan je denken aan (complex) agendabeheer, beheer e-mail- en telefoonverkeer, (elektronisch) archiveren, inkomende post, het boeken van reizen, het reserveren van vergaderzalen, aanmelden- en ontvangen van bezoekers etc.
- Kantoor gerelateerde werkzaamheden; als officemanager draag je zorg voor een goed lopend kantoor en creëer je hiermee een professionele werkomgeving voor je collega’s. Hierbij kan je denken aan het oplossen van problemen met kantoorapparatuur, het bieden van ondersteuning bij het organiseren van evenementen, het ontvangen van gasten, opvangen van nieuwe medewerkers, het signaleren en communiceren van facilitaire zaken naar betrokken partijen.

Functie eisen
- Afgeronde relevante opleiding MBO 4 of HBO
- Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
- Goede planningscapaciteiten, oplossingsgericht en stressbestendig

Goed om te weten: het aantal uren is variabel van 16 tot 24 uur per week, verdeelt over minimaal drie werkdagen waarbij de vrijdag een verplichte werkdag is. De andere 2 dagen zijn in overleg waarbij de maandag en/of de dinsdag voorkeur hebben vanuit de organisatie. Het betreft een functie waarbij je in de eerste instantie via Randstad werkt. Bij wederzijds goed bevallen is er de mogelijkheid tot overname. Het salaris is op basis van opleiding en werkervaring tussen de €1850 en €3250.

Ben jij de enthousiaste en team georiënteerde officemanager die wij zoeken? Dan ontvangen wij graag je motivatie en CV. Heb je nog vragen? Mail dan naar secretarieel.noord@nl.randstad.com

Uiteraard staat deze vacature open voor zowel mannen als vrouwen.


Sollicitatieprocedure

Om te reageren op onze vacatures voer je eenmalig je gegevens in. Hierdoor maak je automatisch een account aan op Mijn Randstad. Vanuit Mijn Randstad reageer je voortaan snel en eenvoudig op vacatures, kun je je gegevens beheren, je sollicitaties of salaris bekijken en nog veel meer.

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Aron
Diemermere 25 25, 1112 TC Diemen, Nederland
2777 openstaande vacatures
Vergelijkbare vacatures