Jeugd Consulent

Alkmaar, Nederland
Solliciteer
29 dagen geleden
Categorie: Overig
Branche: Rijksoverheid
Uren per week: 40
Dienstverband: Vast Voltijd

meer
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 0 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's Degree
Periode: 19-12-2018 - 18-01-2019
Organisatie

Met meer dan 3.000 professionals is Maandag® dé detacheerder van de publieke sector. Hoe dat komt? Professionals die bij Maandag® werken selecteren zichzelf. Samen met hen zien wij de maandag als een fris en nieuw begin. Het gevoel dat alles mogelijk is. Dat gevoel van ambitie en optimisme dragen we elke dag van de week uit. Want eigenlijk is het voor ons elke dag maandag. Professionals bij Maandag® houden van hun werk, net als wij. Daarom zijn we zo'n goed team. Snel, gedreven en heel positief. We willen alles uit ons werk halen en zien werkgeluk als de sleutel voor succes. Jij toch ook?Functiebeschrijving

Jij helpt jongeren op weg door samen met hen aan de toekomst te werken, want samen sta je sterk en samen kom je verder!

Als Jeugdconsulent ga je op bezoek bij de gezinnen, breng je de zorgbehoefte in kaart en stel je gezamenlijk een gezinsplan op volgens de ‘'1gezin 1plan'' methode. Als geen ander weet jij het gezin inzicht te geven in hun sterke kanten en in de kanten die nog verbeterd of versterkt kunnen worden.

Allereerst wordt het eigen netwerk van het gezin ingeschakeld. Wat kunnen zij doen om aan de hulpvraag te voldoen? Wanneer dit niet voldoende is ga je verder kijken naar de ondersteuningsmogelijkheden buiten het netwerk. De ondersteuning kan gericht zijn op opvoedkundige, relationele, materiële, individuele, financiële- en maatschappelijke problemen binnen het gezin.

Tijdens het gehele traject ben jij verantwoordelijk voor het behouden van de regie rondom veiligheid en de problemen binnen het gezin. Het doel van het traject is om het gezin weer in hun eigen kracht te zetten en te zorgen dat zij de regie weer in eigen handen krijgen.

Jij bent de Jeugdconsulent die zichzelf gemakkelijk verplaatst in de belangen en gevoelens van een ander en stemt je gedrag en communicatie af op je gesprekspartners. Je bent empathisch en durft afwijkend te zijn van de wensen van de jongeren en hun gezin.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je graag bij een gemeente in Noord-Holland Noord werken? Reageer dan snel via de sollicitatie knop!Arbeidsvoorwaarden


Functie-eisen
  • Minimaal afgeronde HBO opleiding
  • In het bezit van een SKJ-registratie
  • Recente en relevante werkervaring in soortgelijke functie binnen de gemeente
  • Beheersing van adequate gesprekstechnieken

Wat biedt Maandag® jou?

Een marktconform salaris volgens de betreffende cao (CAR-UWO).

Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Een leaseauto behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Samen met de Maandag® Academy kun je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en worden er diverse cursussen en trainingen aangeboden. Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.
Meer informatie
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan direct door op de button te klikken, of neem voor meer informatie contact op met Maandag®: +31 (0) 622 186 858
Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij
Maandag Interim Professionals BV
Wielingenstraat 12 b, 1441 ZR Purmerend, Nederland
1629 openstaande vacatures